Öğrencilerimize rehberlik servisi tarafından verimli ders çalışma ile ilgili görüşme sağlandı

Öğrencilerimizin akademik başarılarını artırmak ve daha etkili bir şekilde ders çalışmalarını sağlamak amacıyla rehberlik servisimiz tarafından bir görüşme düzenlendi. Bu görüşme, öğrencilerimizin ders çalışma alışkanlıklarını gözden geçirmelerine, verimli çalışma stratejileri geliştirmelerine ve başarılarını artırmalarına yardımcı olmayı hedeflemektedir.

Görüşme sırasında öğrencilerimize aşağıdaki konular üzerinde odaklanıldı:

1. Ders Çalışma Planı Oluşturma: Öğrencilerimiz, günlük, haftalık veya aylık ders çalışma planları oluşturarak zamanlarını daha verimli bir şekilde kullanmayı öğrendiler. Planlama becerilerinin önemi vurgulanarak, ders çalışma sürelerinin belirlenmesi ve molaların verimli kullanılması konuları ele alındı.

2. Hedef Belirleme ve Motivasyon: Öğrencilerimizle birlikte, kısa ve uzun vadeli hedefler belirleyerek bu hedeflere nasıl ulaşacaklarını tartıştık. Motivasyonlarını artırmak için hedeflerinin önemini anlamaları ve başarıya giden yolda karşılaşabilecekleri zorluklarla nasıl baş edeceklerini öğrenmeleri hedeflendi.

3. Etkili Çalışma Teknikleri: Öğrencilerimize, ders çalışma süreçlerini daha etkili hale getirmek için farklı çalışma teknikleri ve stratejileri tanıtıldı. Konu tekrarı, not alma yöntemleri, soru çözme stratejileri gibi konular üzerinde duruldu ve öğrencilerin kendi öğrenme tarzlarına uygun teknikleri kullanmaları teşvik edildi.

4. Dikkat ve Konsantrasyonun Güçlendirilmesi: Günümüzün dikkat dağıtıcı ortamında öğrencilerimizin dikkatlerini odaklamalarına yardımcı olacak ipuçları ve egzersizler paylaşıldı. Telefon kullanımı, çevresel faktörler ve zaman yönetimi gibi konular üzerinde durularak, dikkatlerini daha uzun süre odaklanabilmeleri için pratik öneriler sunuldu.

Bu rehberlik görüşmesi, öğrencilerimizin akademik başarılarını artırmak ve ders çalışma alışkanlıklarını geliştirmek adına önemli bir adım oldu. Öğrencilerimizin bu yeni bilgi ve becerileriyle daha motive ve başarılı bir şekilde çalışacaklarına inancımız tamdır.

Geleceğin liderlerini yetiştirmek adına attığımız her adımda sizlerin desteğiyle güçleniyoruz. Öğrencilerimizin başarılarını ve mutluluğunu görmek için sabırsızlanıyoruz.

19-03-202419-03-2024

Yayın: 19.03.2024 - Güncelleme: 19.03.2024 11:18 - Görüntülenme: 27